Съпредседателите на Александър Сиди,  и изпратиха писмо до президента на

...
Съпредседателите на Александър Сиди,  и изпратиха писмо до президента на
Коментари Харесай

ВМРО към Радев: Наложете вето на това недоразумение интимна връзка - 60 дни

Съпредседателите на Александър Сиди,  и изпратиха писмо до президента на Р България Румен Радев с искане да наложи несъгласие над измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение.

„ Въпрос на пояснение е какво са интимни връзки и те разграничават ли се от половите връзки, чиято легална формулировка е в Наказателния кодекс. Недоумение буди и поставеният период от 60 дни. Кога и по какъв начин ще се удостоверява този период? Кое се брои за пораждане на интимна връзка по смисъла на ЗЗДН? “, написа в писмото, оповестиха от пресцентъра на.

Тримата водачи на упорстват за ясна позиция от президентството, тъй като текстовете основават поле за неразбираема процедура и пояснение. „ При разширително пояснение на по този начин написания текст е допустимо да се допусне, че се ползва плануванаъа в закона отбрана и във връзка с принуждение сред две физически лица от мъжки пол, както и две физически лица от женски пол “.

Прилагаме цялостния текст на писмото:

" До президента на Република България

господин Румен Радев

Уважаеми господин президент,

Народното събрание в едно свое съвещание гласоподава на първо и второ четене промени в Закона за отбрана от домашно принуждение. С гласуваните промени се вкарва ново разбиране за правния мир, а точно „ интимна връзка “. Дефиницията на интимна връзка обаче е направена много небрежно, като че ли в отговор на насъбрано обществено напрежение и в отговор на махленски напън и вместо да контролира публични връзки, ще сътвори юридически безпорядък при използването на тази норма. По създание считаме, че тази норма не подхожда на член 9 от Закона за нормативните актове, тъй като не е написана на понятен език. Създава несъгласия и опция за друго пояснение в съда, което евентуално е надалеч от концепцията на законодателя. 

Въпрос на пояснение е какво са интимни връзки и те разграничават ли се от половите връзки, чиято легална формулировка е в Наказателния кодекс. Недоумение буди и поставеният период от 60 дни. Кога и по какъв начин ще се удостоверява този период? Кое се брои за пораждане на интимна връзка по смисъла на ЗЗДН?

Още по-широко пояснение може да се направи за това дали законодателят има поради само връзки сред мъж и жена, или при разширително пояснение на по този начин написания текст е допустимо да се допусне, че се ползва плануванаъа в закона отбрана и във връзка с принуждение сред две физически лица от мъжки пол, както и две физически лица от женски пол. Според нас в по този начин признатите промени не се упоменава категорично, а се допуска опция за пояснение в правосъдната система, което ще докара до спорна правосъдна процедура.

Поради горното Ви призоваваме да упражните пълномощията си по член 101 от Конституцията на Република България и да върнете за ново разглеждане гласуваните промени в ЗЗДН.

София, 9 август 2023 година

С почитание, съпредседатели на Вътрешна македонска революционна организация:

Ангел Джамбазки

Александър Сиди

". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР